Saturday, October 1, 2011

Best from me.


Hye and aslkm ladies and gentleman. i know its been a while since i update the last entry.heee
well i just had my final exam and guess what? I done with my sem 3! yeahh. sem 3 just walk past me. Alhamdulillah, everything is going as it plan. Again, thank you Allah s.w.t.:)

I have not much to say for this opening entry.hee. I wish happy holiday for my dearest classmate Tesl A especially. Have a safe journey and really really take a good care of yourself ya love!
remember those words from Miss Natasha:)

Im home and now i just need to control my eating habit so i will not blow up like a cute balloon:P

till then much love from me. im going to update the next entry.!;)


Tuesday, August 30, 2011

Di Pagi Syawal :)

akak minta ampun ayah, mak. halalkan makan minum akak ya :)

Important families are like potatoes. The best parts are underground.

The happiest moments of my life have been the few which I have passed at home in the bosom of family.


-Ashiteru-

Friday, August 19, 2011

Im afraid that..


the second chance is something that you won't get from me.:'(
-egal wie sehr ich dich liebie-

so please..

If i go away



hmm. how it could be yah? same goes to me. i never stop pray to be enough around with my love one.my parents, friends and Di love one till end of my life. but sometimes it keep play on my mind. plus,
Ingat mati tu kan harus.supaya kita sentiasa peka dengan bekalan ukhrawi selain duniawi.:)

so if i leave this wonderful world first,
- would you always reminds on me?
-would you always remember the time that we spent together?
-can you please take a look of my parents?
-can you be a friend to my love one if he lonely?
-will you put on some flowers on my grave?

can you?
if the answer is yes i do well a big thank you from me to you.a kiss and hug from me:)
I Love You

You deserve to smile


i was told by someone who said that
'kira, a smile can change everything. you deserve to smile' :)

before that:

friend : kira are you crying?
me: freeze there.
friend : hey,( start to sit besides me ). whats wrong girl?
me : nah nothing. bila sampai?
friend : btw baru je.common kira. i kenal you bukan semalam kay. you said we are friend right.
me : yeah but..the friend terus mencelah.
friend : 'kira, a smile can change everything. you deserve to smile' :)
me : i smile.thanks ya.
friend : nahh. thats better.


*smile even after you cry






Wednesday, August 17, 2011

love


* Jika kita lebih dihargai apabila kita sudah tiada di sisi, maka saat itulah yang paling dihargai untuk di nanti.

:')

I TRY TO SMILE.

Sunday, August 14, 2011

I can't say no

KUIH KERIA.
-NENEK BUAT TIADA TANDINGAN-

SALAD WITH CHICKEN

AYAM MASAK LEMAK CILI API
-EMAK yang TERBAIK-

BUBUR CHA-CHA

SOYA CINCAU

Senang je nak bela saya:D

LAPAR YA ANAK2?INGAT SABAR ITU SEPARUH DARI IMANN.;)


Hati ini

Assalamualaikum sebagai pembuka bicara.
pejam celik, dah nak 2 minggu kita menyambut Bulan Ramadhan:)
Alhamdulillah.

Lautan manusia mesti sedang membanjiri tempat membeli-belah untuk menyambut ketibaan syawal.begitu juga dengan saya..sedikit sebanyak telah dibeli.hehe.
well if i count it back its preety much banyak sebenarnya.HAHAHA.
(oh biase shake kalau merapu bagi kat dia)

Namun..
hati ini tidak tenteram seperti dulu.Banyak yang terlalu difikirkan.itu, ini itu balik dan ini.huh?
haha.
mengapa ya hati ini bagai ade sesuatu yang memberontak.hmm.berbelah bahagi, marah, terkilan, menyesal. semua perasaan bergabung menjadi sesuatu.haihh.
adakah saya cuba menafikan perasaan ini?tapi perasaan apa?erghh.ya Allah kau tunjukkan lah jalan untuk hamba mu ini.

*selingan
sebenarnya saya sedang menoolong emak masak untuk juadah berbuka puasa.curi2 je ni pergi depan lalu menaip.sekejap lagi mesti mak panggil.hehe.btw, hari ini emak masak Ikan Bawal masak Sweet and Sour.ya ampun sedapnya.yaya pula sedang menonton cerita di Baby Tv Channel bersama ayah.Abang di atas dengan kerjanya yang tak habis2.Iman sedang lena diulik mayang manakala yang lain sibuk dengan hal masing-masing.:)

baiklah mengenai hati ini.bagaimana ya?
(ya Allah kenapa shake jadi mcm ni ni)
mungkin ade sesuatu yang hendak Allah tunjukkan?ape pun ia aku terima dengan redha dan terbuka.:)


p/s: kepada anak2 dara sekalian sila bangkit dari tempat duduk anda dan segera ke dapur!:D

sampai sini, Alhan wasahlan semua.muah.:)


Friday, August 12, 2011

Padamu ku Bersujud

ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

* esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah


kau tempatku meminta
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hamba-Mu yang slalu bertakwa

ampuniku Ya Allah
yang sering melupakan-Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu


dalam sunyi aku bersujud

*Syahdu apabila mainkan lagu ini dalam keadaan yang sunyi sambil memuhasabah diri ini.sebagai manusia, saya tidak lepas dari melakukan kesilapan.:'(

Sunday, August 7, 2011

8 june

p/s: You always mean something to me.


Saturday, August 6, 2011


How i wish you know what i feel

--------

Friday, August 5, 2011

8 JUNE

I told you
you are my best ever friend instead being special to me.
THANK YOU
for every single day that you made.

Im sorry if i not make you feel something.
because i still learn.
till then.


-lots of love from me-
:)

Monday, August 1, 2011

Dinner



Assalamualaikum and ola.como esta'?
mubiyen?:)
This event was about a month a go but here i am get the chance to tell you the story.muahaha.

since picture describe more than words.lets begin.heh heh


meet them from left, zahin.ira.aliya.me and kecik comel:)
we are so happyyyy!(sampai terkejut bace mesej)



Best friends.


Ira looks totally different.


Marina wearing a shawl yawwww:Dhehe


which one is more humble?HAHAHA


TESLIAN baby.


Friendship never end.


:)

The Diva(s):p

It was very such a wonderful moment because together we made it.

p/s: gambar kualiti berbeza mengikut kemampuan.:)






Rahsia Ramadhan ku:)

Assalamualaikum semua:)
having a great day?
i wish you do.

Alhamdulillah nampaknya Allah masih memberi peluang kepada kita semua untuk beramal ibadah kepadanya dengan kedatangan ramadhan yang mulia ini. Bagaimana dengan sahur pertama anda?liat tak bangun?mak masak ape?buka nanti nak beli apa?
banyaknya soalan?saya tanya je.tak suruh anda jawab pun.-__^
mesti seronok kan berpuasa dengan keluarga.saya punnn.heh heh.

Mesti anda pun ada pengalaman semasa ramadhan kan?(perghh Bahasa Baku sgt kau shake)
*puasa kannn.
heeee.
ok back to the topic.

saya ni tak lah sebaik.se-innocent dan se-perempuan sgt seperti kanak-kanak perempuan yang lain.mereka mungkin gemar main masak-masak.kawen-kawen(err tak kan den main.goli)
haha.teringat lagi masa kecil.kwn ni dia suka main kawen-kawen.so dia ajak la sorng mamat ni.
lebih kurang gini lah dialog dorg time tu.maklum lah.kisah lama.

gadis: awakkkk.jom main kawen dgn kite.

jejaka:haaa.kawenn.em.tak nak ahh

gadis:alaa.jom laaaa.teman saya maennn.(sambil pintal2 tudung sekolah.hingus masih meleleh)

jejaka:ee.asal lakkk kena kawen dengan awakk.

gadis:sebab saya perempuan.awak kan lakii.

jejaka:ha awak pegi la kawen dengan ATOK tu.(sambil tangan tunjuk dekat atuk tua tepi longkang tengah cari tin kosong).ha.dia pun laki

gadis: awak ni jahat lah!benci.

HAHAHAHAHAHAHA.
gitu lah citenya.haihh.
*selingan sahaja:)
so memandangkan saya lebih gemar main basikal.join dgn budak2 laki main dekat taman.lari sana.usik sini.maka saya cepat dahaga.muahaha.pernah sekali masa puasa(i mean byk kali la)
lepas balik dari kelas.time tu darjah 4 x silap.pergi dapur.bukak peti ais.ade air sejukkk.
ya Allah.sgt menguji keimanan ku.
tanpa berfikir dgn semasaknya.saya ambil dan terus minum.wahh.lega sangat.

dan begitulah saya pada hari berikutnya.eh tak!haha
patut lah mak selalu tanya time buka.kakak ok je eh?macam x lapar or letih pun kan?'bagus2.mcm ni lah anak makk:)

*jauh di sudut hati ini serba salah sangat dan rasa malu.:'(
tapi apa daya.saya x berani nk berkata-kata.

HAA.TETAPI.

saya akan mintak maaf masa hari raya pertama!yeayy.xde lah jahat sgt kann.kan kan?
heeee.

-ini hanyalah sikap seorang manusia yang belum memahami erti puasa sepeuhnya ketika itu-
maafkan saya ya.;)


Wednesday, July 27, 2011


HYE PEOPLE! :D

haha. bak kata orang Melayu kita 'Long Time No See Ha'. typical Malaysian :)
rindunya akan dunia maya ini semua.setelah lama bergelumang dengan pelbagai assignment, tugasan, presentation dan pelbagai lagi. huh' sangat menguji kesabaran dan minda. mungkin tak lama lagi akan dengar berita pelajar bakar kolej kerana dikerah otak melakukan pelbagai jenis kerja. muahaha.
baik lah. banyak yang saya nk kongsi kan di sini ( kalau anda kata tak tanya pun.maka motif anda buka blog saya? ) :P

macam-macam yang berlaku sepanjang ketidak hadiran saya di alam maya ini.
Hm. ayah saya yang tercinta telah dimasukkan ke hospital kerana beberapa masalah kesihatan.
bukan di wad biasa tetapi di Unit Rawatan Rapi (ICU) .ayah terlantar disana selama 1 minggu lebih.koma.sangat pilu.hanya Allah yang tahu perasaan kami sekeluarga.sedih dan doa menjadi peneman sepangjang menjadi penghuni tetap di unit rawatan rapi itu.

namun Alhamdulillah berkat doa dari keluarga, kawan-kawan dan semua yang mengenali diri ini akhirnya ayah beransur pulih dan dimasukkan ke wad biasa.jasa anda sangat dihargai dan moga anda semua diberkati oleh yang maha Esa.amin.:)

Baiklah, maka sampai sini sahaja nukilan saya untuk ENTRY ini.haha
SYUKRAN JAZILAN PADA SEMUA YANG MENDOAKAN KESEJAHTERAAN AYAH SAYA:)


Friday, May 6, 2011

Selamat Hari Ibu

Mak, I ALWAYS LOVE YOU.

YOU ARE SUCH A WONDERFUL MOM

MUCH LOVE


A BILLION THANKS EVEN CAN'T DESCRIBE HOW MUCH I OWE YOU.

-Tiada apa yang lebih berharga dikurniakan Allah kepada kita melainkan seorang insan yang bergelar Ibu-

p/s: Alhamdulillah dan saya sangat bersyukur.




kekecewaan

yes

I AM SO SAD RIGHT NOW.

-please don't ask me why-


Its okay. saya wanita hebat dan kuat. Jangan pernah mengalah.

*sedih sangat





Tuesday, April 26, 2011

KL International Book Fair 2010-2011


ya Allah. i wish i can make it there.:(

but i have something came up and so good bye i guess to them.

guys you should go!! please.haha. take this opportunity once in your life my dear.I'm sure you get lots of fun. Do take the advantages there .
I malas nk taip byk sebab frust x dpt pergi -___-

so click this to get more info


please go please go to this Book Fair!

p/s: its held up until this 1 may!:)


Monday, April 25, 2011

Aktiviti di rumah:)

so kenapa je kalau kau ade rumah shake?
(aip main kasar nampak.blog sape skang)

HAHA




ok xde lah, hari ni tiba-tiba rajin pulak nk teman mak pergi Tesco beli barang-barang dapur.

okay2, i memang suka pg Tesco tu.hahah

tau kenapa? sebab dekat so x payah la pening2 nak pakai baju apa or melaram bagai nak rak.Tesco je punnn.:P

oh biase lah kalau i yg teman maka barang-barang dapur akan bergabung dengan brg2 shakie yg'sikit'.bahaha.sampai mak pernah x nak kasi i ikut.hahaha
dia kata:

'kakak nak ikut ke mak pg Tesco ni?'

i jawab

'nak la mcm biase kenapa?'

mak balas

'hm.yelah.ala tesco je dekat je.mak bkn nk beli ape punn'



ya Ampun!sampai mcm tu sekali mak.hahaha.how dare you my love.

:D
(x nak kasi ikut ckp la awal2.ni main ayat tersirat pulak)
iloveyou lah!



*nak tau brg ape yg byk sgt tu?






oh YEAH. i bought Vaseline Total Moisture for Nourishing. I tell you peeps. its really good and worth it. Basically its a lotion enrich with Vitamin E, Soya and Oat Extract. you can apply it to all parts of your body except your face.

-girls, we do need to take a good care of our health in and out. Since we are not in London, you better start it now-

Next.Invigorating Vitamin Mask from Nivea.
well in case if you don't know what is meaning by Invigorating, its mean (Menguatkan lagi struktur kulit muka kita)
you should try it. you can see the different girls :)
you also can have it according to you need.
Honey.Anti-agent.Refining.Refreshing and lots more.




And last but not least its Anti-Marks cream from Fair & Lovely.
its good to those who still have remain scars either pimple or what so ever.It helps blemish your marks.

p/s: when i was young, i'm not use to these things till i had a very bad pimples cause of my unstable hormon.

-Its not to late to have it- :)



Friday, April 22, 2011

wishing you

A VERY GOOD NIGHT.
(bukan dah pagi ke??)
byeeeee.

buah hati.


Ini lah sebab dan punca kenapa saya perlu balik tiap-tiap minggu :)



1 tahun 5 bulan.

I LOVE YOU YAYA.
-kissing you-

HEE


p/s : dia dah pandai sebut mama, ayah.abang dan semua kecualiiiiiii kaaa.kak?!hahaaha
:D








love? ok daaaaa~


haha.ceh, tajuk nak bajet je.
here's the thing.i'm gonaa give you a lect about el-love to day.HAHA.
nah kiddin! but yaa this time entry is about love.(again)

how much did you know about love? this much.that much or know nothing.to me love is..err.love is like a..emmm.hahaha!.

ok move on.today's love thing seems like funny to me. how they simply can fall in love(kononnya) with someone just like that?woww.

for example like them.(pandang atas syg) hee.haa.its happen every where today right.
again.poor this nice guy which had a crush on this sweet girl, but unfortunately she choose the jerk one and bla bla bla.~
what the hell?

common girls.wait .you too guys.stop lying yourself or idk may be you are totally blind.if you have someone who very nice and who youu can turn on when you have a problem, but at the end of the day.*POP.that sweet talker boy or gedik sexy lady is you choice.-___-'

why?
because of this?

-omg, he is caring la.
-dia cute kot.ramai nk no dia kay~
-dia cun kot.aku suka awek manja2 ni.hehe(err)
-dia boleh bla la.
-hmm.idk.i just love him(ni lagi geli jawapan dia)
-tah la.dia mcm sweet tau bila dia pakai baju tu baju ni

and
-
-
-
-
--
--

-
-
-
seangkatan dengannya.
hel-lo. they are pretend to love you guys.can you see that?because its naturally that at the end of the day mereka akan pilih yang baik menjadi pasangan hidup mereka.

adk-adk, please do me a favor.its not your time to involve in this matter.
saya bukan apa, kesian dengan nasib anak2 muda sekarang yg kebanyakannya masih di bangku sekolah menjadi mangsa cinTA ni.oh god, its really sad.

BECAUSE.
if you are not ready to be a mom or dad, you better back off.make your teen's life more fun.ok darling?:)





this APRIL is full with..

:)


..happiness because one on my best friend, Khadijah bt Sharif.had a safe flight to Tanah Suci for Umrah. haihh.bertuah nya badan muda2 dah dapat pergi sana! jeles okay. kd, kami doakan anda sekeluarga akan selamat pergi dan selamat pulang.Amin.

:(



..sadness.Yeah my Best Friend, Afifah bt Othman telah kehilangan ibundanya yang tercinta.
ifa, i'm sorry for lost.
-we are always here for you.be strong because ALLAH loves her more-
salam takziah dari aku sekeluarga syg.
i know you can do it like you always do:)

attention please




ITS MEAN I CAN SLEEP.COOKING WITH MY MOM.KISSING ALEEYA. FACEBOOK-ING. TUMBLR-ING. BLOG-ING. DANCING. (eh eh) AND LOVE-thing. erk? :p


-SMILE WHILE YOU CAN-









Tuesday, April 12, 2011

dugaan NYA


Ya Allah besarnya dugaan. tak pe. sebagai hambanya aku redha.
ujian demi ujian yang datang meninmpa diri ini namun aku tau kena gagahkan diri kerana setiap masalah itu pasti ade jalan penyelesaiannya.InsyaAllah.

*oh ya you guys must be like ''yela tau la semua tu. tp ape masalahnya.??''
:P

oh macam ni. baru-baru ini saya tidak lagi dapat membuka laman sosial saya.Facebook.
tak tahu lah macam mana sama ada saya yg tukar PW tu atau org lain.(doa2 lah itu kesilapan saya sendiri)

*rindu nak berada di Facebook tatkala bosan melanda.:(

jadi di sebabkan itu saya kurang fokus dalam apa jua hal.haha
well i'm not saying that Fb is everything.i concern more about my right from being exploit.
hmm.it keeps playing on my mind. but on top of that i just know that final exam is around the corner.banyak lagi nota perlu di habiskan dan difahami. latihan banyak lagi perlu dilihat semula.

jadi disebalik semua ini hanya satu sahaja cara untuk kita keluar dari masalah.
(i bet you guys know especially if you are muslim)

Solat dan berdoa.:)
ya ini lah cara kita untuk meminta bantuan dan petunjuk ketika dalam kesusahan.
and i always keep this on my mind.
mungkin ade hikmah di sebalik semua ini dan sentiasa percaya bahawa Allah maha besar dan maha mengetahui.:)

-Tolong doakan agar masalah yg saya lalui ini menemui jalan pemyelesaian yang baik-

TERIMA KASIH.

Saturday, April 9, 2011

finally

i'm home. that's the first thing i want you out there to know.

so what the heck? haha
oh yeah, i finally can KISS and HUG my cute adorable yaya


Thursday, March 31, 2011

emm.err is kind a weird to write after long time.haha. bajet ah.
nah. is just i am to busy to do anything unless assignment, presentation and so on. ya Allah penatnya short sem ni. -__-''

but the things is. i am so happy right now and mostly for today. we had completed our presentation very well. (which mean is good enough for us) :)
big thank you for you girls and ayien. hehe

so this is for you guysss:)

Sunday, March 13, 2011

ujian:)


haha.nah it was not a test or what.is just i having a bad flue. and it keeps bothering me. especially during i perform a solah'(sembahyang). kan kan? :/hmm.

but! there is something that make me happy. hehe. yup today we got Nasi Briyani completed with Kuah Dhal, Ayam masak tomato and the most important, Papadom. oh yeahh. it sounds tempting you haaa? -__^. its very delicious. Thank you mak:)


Attention : oh ha. rajin2 lah anda yang si anak dara tu turun ke dapur ya. sebab bukan senang nk menghasilkan Nasi Briyani yang sedap. Trust me. I've been there.


i guess that's all for now. i end up by wishing you have a good and bless day.

p/s: mak kata, kalau kita selesema, salah satu cara Allah nak ringankan dosa kita dengan mengeluarkan segala kotoran dalam badan. so Alhadulillah.

Friday, March 11, 2011

Homiee :D

NGEEEE:D
hahahaha. i love to laugh out loud. sorry!
i'm homee.:)
actually it suppose to be like 'em.ok.dah sampai rumah' againn. haha. cause every week i will be homie girl.yup i am one of those homesick human. hel-lo i have family and my cute adorable yaya that complete my life with happiness.

--

today mak make asam pedas and sup cendawan. yeah since ayah not quite well in health , soup is like bestfriend that come along with the main course. right mak?:)
em what else for today?..
oh ya i went to buy a stand lamp for side table at ESL with my mom. we choose together and mom keep asking my opinion. hehe.
-kitorang kat luar je pura2 saling menyayangi.balik rumah perang teluk bermula-
HAHAHA
oh ya finally we chose the hazel with the kinda old Egypt design :)
its so cool by the way.
ok next i had my mom asam pedas and sup cendawan for dinner. then my mom fried us keropok lekor and pisang goreng for supper .
(mak rajin pulak nk goreng2 hari ni.sebab selalu saya jadi mangsa)
may be she miss me? awwww. so sweett.
-ok you can stop reading if you want-

so that's all for today. oh oh i forgot she make me Nescafe just now.thank you so much mak:)

good night girls, boys and world! bye2.

-♥♥-







Thursday, March 10, 2011

IniAnwarhadi


:)
tengok belum tulis ape2 lagi dah berbunga2.hee.hahaha
Cute kan.eh tak lebih pada hensem la.ahaha

apa? dia buah hati saya.
gosh. i wish too.
malangnya tidak sama sekali okay.cuma inilah
jejaka kebanggaan saya buat masa ini.

hmm macam mana nak bagi anda faham ya apa motif saya buat entry mengenai dia pada kali ini.
(padahal excited tulis sambil mata x kelip2 tengok anwar ^__^)

ok.dia merupakan seseorang yang sedang meningkat naik di laman sosial Youtube sejak kebelakangan ini.
- saya doakan anda lagi berjaya-
(mintak2 dia baca lps tu jatuh hati la)
HA HA HA HA.

apa yang menarik perhatian saya adalah pengisian beliau dalam membuat video. Anwar sangat. eh2 tiba2 panggil nama pulak.ecehhhhh.hahaha.

okay2.back to the topic.
semua vedio beliau dia laman sosial Youtube itu sangatlah menarik. dia mengupas isu semasa dan perkara yang beliau rasa perlu diberi pendapat dan berharap menjadi lebih baik. apa yang menariknya?

ya. anda sila pergi ke laman sosial Youtube. (dah nk msuk 3 kali aku bagtau.korang x pergi jgk tgk lah)
dan isu yang dikupas tersangat lah MENARIK, BAGUS. DAN mempunyai nilai2 murni.haa.sampai gitu sekali kau aku puji dia.haha.tapi ini adalah benar melainkan yang benar2 sahaja.

videonya pula tidak BOSAN atau SYOK sendiri.
well not like others who using sosial network to make something stupid in order to promote themselves.err

PLUS.
he is very fluently in English. Yeah he is a TESL's student obviously.
(nak membangga jap)
as you know, that is not everyone can speak like him even you are good in writing because writing and speaking is two different thing.
TAKE NOTE.
he really well educated and now studying in Sydney, Australia.:)
wau, do pray for me guys.i want it too.

okay tu jelah pasal dia.oh ya.kalau anda dah jatuh hati dengan buah hati saya
(shake please la)
sila lah rajin2 melihat videonya dan subscribe. hee.

p/s: dia lagi comel time dia loghat kedah tu.ha. hangpa dengaq la.:)

taip je IniAnwarhadi untuk melihat videonya.

ade eror so x boleh nk masukkan link.-___-









Monday, March 7, 2011

hey guys. i miss you ha. yeah for sure.
fuhh. its been a busy week to me. i have short sem. and now assignment and presentation is waiting for me. sweet right? err.haha
so how you guys doin so far? i hope you guys doing great:)

yes. there is lot of things happened within this past 3 weeks. i'm gonna falling apart with my bestie.:(

anddddddd.
okay first time idk what i'm trying to say!

BY THE WAY.
yeahhh. i have something for you.:D

wait for next entry okay! bye2

Saturday, February 26, 2011

family tree


hey. i just spent my time with my beloved family. yeah we went to shopping, bowling and having lunch at Kenny Rogers Roster.
Quite long day. tired. but it worth it.

and yeah. idin, my younger brother got his new boot from ADIDAS.
he was so happy. haha. even he play for his school and
"padang depan rumah''
LOL.

:)

and i grab somethigs for me. well its not something actually.
more to a lot of things! yes. i like it.
thank you dad. mom.

However despite my happiness here i should be not in the mood since my SHORT SEM is going to start. err. do we really need that college? daa!
whatever. i don't care.
just bring it on sistaaa. woaa.

okay thats all for now. bye2. muaah!
(geli aku lahai)



Monday, February 21, 2011

guide me please.


hey guys. i will be appreciate it if you want to see this
:)
click this :
Working on it.

I'm not insist okay. you are welcoming if you would like too.
Thank you.

Sunday, February 20, 2011

sometimes.


You have to turn off all emotion &+ feeling
To protect yourself from getting hurt... you
Have to stop [[caring]] about what other people
Think of you &+ be yourself: sometimes
You have to hide it all -- not let anyone
Know how you feel or what you think ''*
You have to put a s m I l e on your face &+
Pretend everything is fine . Even when
It’s not... sometimes that's the only way to
Sometimes, you just have to stop caring
You have to turn off all emotion &+ feeling
To protect yourself from getting hurt... you
Have to stop [[caring]] about what other people
Think of you &+ be yourself: sometimes
You have to hide it all -- not let anyone
Know how you feel or what you think ''*
You have to put a s m I l e on your face &+
Pretend everything is fine . Even when
It’s not... sometimes that's the only way to

save yourself from a broken heart.:)




why they are not born fo mayy *_^

Meet them:
from top above
* My Lovely charming Tsam sui.
* My super hot temale sixs pack man,
Joseph Vincent.

who are they? they are talented plus hot cover song singer in youtube so far.
ok. stop staring at them and go find listen to their songs.
for Tsam sui, he covered most songs from Britney Spears, Nelly and Chris Brown.
For Joseph he covered most songs from Nelly.

god, they done and sing much better than original singer!
i admit it.


so don't waste your time. go now! :)



W.E.M.L

err. what a boring day . again.

okay common shake two more paper. yeah. i can do it.
fuhh. quite tough ha you phycology paper. -__-'

so what you do guys want form me for this entry?
haha
love? NO.
insulting people? NO
a boy? ERR, hell no.

Me? aww. thats so sweet of you ^_^
(yes yes you can slap me)
ha.! i have something to tell you.

next entry ok!
:))

Saturday, February 19, 2011

you are my hero



19 February 2011

I 'm glad that i still can breath to wish you


HAPPY BIRTHDAY AYAH!


I JUST WANT TO LET YOU KNOW THAT I LOVE YOU AS SOON THAT I WAS BORN IN THIS WORLD. I LOVE YOU BECAUSE YOU ALWAYS LOOK UP FOR ME. I LOVE YOU BECAUSE YOU DO UNDERSTAND YOUR GIRL. :)


AYAH..
I PROMISE THAT I WILL MAKE YOU PROUD JUST LIKE YOU DREAM OF. I DO LISTEN WHATEVER YOU SAID AND IT GOES DEEP INTO MY HEART. I PROMISE THAT I WILL TAKE CARE OF MYSELF. YOU DON'T HAVE TO WORRY. HEY, I'M A BIG GIRL NOW.:)

AND YEAH I STILL REMEMBER THIS ONE:

ME: Ayah tengok baju raya ni. cantik tak? kena tak dengan akak?

YOU: Mane.. owh tu. cantik, sesuai je dengan akak. ayah tak kisah asalkan kakak suka ambil lah.pegilah cuba ayah nak tengok.
(5 MINIT LEPAS TU SAYA KELUAR )
YOU: Dia terdiam seketika. ayah tengok saya dari atas sampai bawah sambil tersenyum dan kata. kak, you are beautiful young lady now :)

Me: Thanks ayah. tengok lah anak siapa..hee


p/s : A father is always making his baby into a little woman . And when she is a woman he will turns her back again

















Friday, February 11, 2011

Alalalalala

ni khas buat bestie saya.



kau dah kenapa jiwang karat tahap tahap prinsip hard core di ketepikan.
melambung okay kau puji dia. alalala. comel je.
sweet je.
tapi kenapa bila aku baca aku tergelak dengan rase tak bersalah lansung. hahahaha
dah kena pandang ni!


p/s: eiman kau kalau x bersyukur gak memang ular kau aku suruh dia belit kau!
ok tu je nak cakap.
bahan ifa sebentar:)

Wednesday, February 9, 2011

They rock! Pah you also rock babeyh






8.2.2011

I'm doing nothing today. study? em not yet.
may be sebab arab kot.:P

Okay so i start my day with something that you guys will do.
(no need to explain right)
then.

Then arfah texted me. we had a breakfast together.

pah, thanks for the MILO ^_^

Blablabla~
then guest what?
GOSSIPP~

hahahaha
hey i'm still a girl lady woman like okay.
-__-
oh ya we talked about artist at first.
pah2. lawak la kau.
situasi 1.(nabil pinjam ayat!)

pah : shake aku nak tgk muka Guy Sebastian. hee. aku suka lagu dia tp x pernah tgk orgnya cam mane. saya: oh okay. -search kat Google Images- then Pang! -tp sebelum tu saya dh warning dah.
yg Guy Sebastian rambut dia kembang x silap-
pah : shake, ni ke dia..( sambil tengah tutup mulut sebab gelak besar) saya : haa ni lah diaa. betul laa. rambut dia ala2 singa sikit. kahkahkah. pah : la ni ke dia. hahaha. xpe2. tapi suara dia sedap. :D saya : ha tau pun.haha.

situasi 2 :

pah : okay.hmm ha aku nak tgk muka Bruno Mars pulak, saya : lah kau x kenal lagi dia mane satu? hensem laa. - search kat Google Images lagi- pah : shakeeee!! ni ke dia Bruno Mars. ee hensem laa. laaa. ee comel la gambar yg ni. (tgh semangat tunjuk gamabar B.M yg dia suka tu) saya : hahahaha. pah2. lawak laaa. haihh pah : ee hensem la dia. sbb dia mixed kan. suara dh la sedapp.
situasi 3 - aku dh boleh masuk raja lawak ni-

saya : okay2. (sambil gelak) kau nak tgk sape lg pah syg? pah : hmm. ha Lil Wayne shake. aku x prnh tgk. saya : buat muka dulu. mcm terpinga2 sebab tahan gelak. then. hahahahhaa. owh Lil Wayne ke. okay. tp pah kau jgn terkejut. sbb dia x sehensem Eminem dan seangkatannya. pah : lahh yeke. kenapa. tgk sikit. saya : Google lagi.xpe demi pah tercinta. then. Gotchaaaa! hahhaha pah : hahahahahaha. gelak dengan air muka penuh x sangka dan geli hati. shake kenapa gigi dia tu. shake asal rambut dia.(muka mcm patah hati sbb x seperti ap yg di idamkan) saya : pah2! lawak la. haihh. comel je kau ni tau x :)





Thursday, February 3, 2011

WHY?

-this is how i felt to you-
Another typical day that i'm trying to go trough.
i felt so down and disappointed for yesterday.

For no reason?

Hell yeah. must be a reason.

why?

LET ME KEEP IT FOR MY SELF.

i just love my friend. i really thought that *** was different much away from others.
HMM.


as a firend, i'm always pray for you and to all of you.




Saturday, January 29, 2011

Another story in my diary



UCAPAN RINGKAS DARI SAYA.

TERIMA KASIH TULUS DARI HATI KECIL INI KEPADA SEMUA YANG MENGUCAPKAN SELAMAT HARI LAHIR KEPADA SAYA.
SAHABAT TERCINTA (TESL A), RAKAN-RAKAN LAIN, TEMAN TERBAIK SAYA DAN SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI.

TERIMA KASIH SEKALI LAGI.

TIDAK BANYAK YANG SAYA MINTA MELAINKAN ANDA SEMUA MENDOAKAN KEJAYAAN SAYA DAN KEBAHAGIAAN SAYA DI DUNIA MAHUPUN DI AKHIRAT.

Saya juga mengambil kesempatan ini untuk memohon ampun dan maaf kepada semua yang mengenali diri saya jika sepanjang persahabatan kita, saya secara sengaja dan tidak sengaja pernah melukai hati anda semua. sesungguhnya tidak terniat lansung.:)

kepada KELUARGA tercinta. TERIMA KASIH TIDAK TERHINGGA ATAS SEGALA KASIH SAYANG YANG TELAH ANDA CURAHKAN KEPADA SAYA. INSYAALLAH SAYA AKAN MEMBALASNYA SUATU HARI NANTI.
P/S: I LOVE YOU MAK. AYAH.